Pizza van Turksbrood

pizzaturksbroodVandaag is het wereld pizzadag en daarom deel ik vandaag graag 1 van mijn favoriete gerechten met jullie.

Pizza kan ik altijd wel eten. Het liefst uiteraard in Italië maar pizza’s bij een goede Italiaan in Nederland zijn ze ook prima hoor! Mijn favoriete Italiaanse restaurants zijn:

  • Stromboli – Delft
  • La Borsa – Rotterdam
  • Napoli – Rotterdam
  • La Picolla Italia – Middelburg

Uiteraard kan ik er nog wel 10 opnoemen maar bij deze restaurants kom ik regelmatig. En kan ik dan ook zeker aanraden!

Thuis zelf pizza maken vind ik ook een feestje om te doen en smaakt ook super lekker, maar het kost wat meer tijd. Ik heb hier al eens een blog over geschreven, Flammkuchen.

Vandaag wil ik jullie laten zien dat je thuis snel een heerlijke pizza kan maken van Turksbrood! Ziet er heerlijk uit he op de foto? :) Mijn moeder maakte dit vroeger altijd al voor ons op een doordeweekse dag, het is namelijk zo klaar. Zelf eten wij dit ook regelmatig omdat het zo lekker en makkelijk is. En ik gooi er meestal alle restjes op die ik in huis heb. Alles smaakt namelijk lekker op een pizza, maar ik zal voor jullie 3 varianten uitwerken.

Tegenwoordig verkopen oa. de AH en Jumbo ook Turksbrood in de supermarkt. Maar voor een vers Turksbrood blijf ik naar een Turkse supermarkt gaan. Meestal koop ik er dan 2 verse broden, een eten we ’s avonds met soep en smeersels (hummus!). De andere eten we de dag daarna als het niet meer vers is en maken we daar dus deze pizza van!

Pizza van Turksbrood

30 minuten – 2 pizza’s – 2-3 personen

Ingrediënten

  • 1 Turksbrood
  • 500 ml gezeefde tomatensaus (Heinz!)
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode puntpaprika
  • 1/2 courgette
  • 2 tl gedroogde Italiaanse kruiden
  • olijfolie
  • 2 bollen mozzarella

toppings, naar keuze

  • groene pesto
  • rode pesto
  • serranoham
  • Parmaham
  • salami
  • geroookte kippenblokjes
  • plakjes kaas
  • blauwschimmelkaas
  • zongedroogte tomaatjes
  • rode ui
  • cherrytomaatjes
  • rucola

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 220 graden.

2. Snijd de ui in kleine stukjes.

3. Giet een scheutje olijfolie in een steelpannetje. Voeg hier de ui aan toe.

4. Pers de knoflook uit boven de pan en laat het een paar minuutjes zachtjes pruttelen.

5. Roer er vervolgens de tomatenpuree en de gezeefde tomatensaus doorheen. Laat de saus zachtjes pruttelen totdat het de juiste dikte heeft. Breng op smaak met de Italiaanse kruiden en peper en zout. Zet apart, dit is de basis voor de pizza.

6. Snijd ondertussen de paprika in reepjes en de courgette in plakjes. Bak deze groentes een paar minuten in olijfolie in een grillpan. Haal ze uit de pan en leg op een stuk keukenpapier.

7. Snijd het Turksbrood door de helft. Zo heb je 2 pizza’s.

8. Leg de pizza’s op een bakplaat of rooster met bakpapier met de binnenkant van het Turksbrood omhoog.

9. Smeer de bodem in met de tomatensaus (of pesto).

10. Leg plakjes vleeswaren hier overheen. Vervolgens de groentes en als laatste in stukjes gesneden mozzarella.

11. Zet de pizza in de oven voor ongeveer 10-15 minuten. De pizza is klaar als de mozzarella is gesmolten.

12. Garneer de pizza met een handje rucola.

Mijn 3 favoriete variaties:

  • groene pesto – Parmaham – gegrilde groentes – mozzarella – rucola
  • tomatensaus – salami – ham – gegrilde groentes – rode ui – mozzarella – cherrytomaatjes
  • rode pesto – gegilde kippenblokjes – zongedroogte tomaatjes – mozzarella

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.