Blauwe bessen yoghurttaart

IMG_7689Het is een tijdje geleden dat ik een taart heb gemaakt… en daardoor is het ook een hele tijd geleden dat ik een taart recept online heb gezet… maar volgens mij heb ik nu weer de smaak te pakken gekregen! Ik eet bijna elke dag blauwe bessen. Deze besjes zijn super lekker en super gezond. Daarom werd het tijd om er ook een gezonde taart mee te maken! Zelfs de bodem is gezond. De combinatie van alle ingrediënten combineren goed met de frisse yoghurt. Maak hem eens en laat je verassen door de verschillende smaken.

En mocht je mij op Instagram volgen… dan heb je misschien wel de foto gezien dat mijn dochtertje en ik er ook van zaten te smullen tijdens het ontbijt. Een heerlijke taart die ik vaker ga maken en vaker mee ga ontbijten :)

Blauwe bessen yoghurttaart

30 minuten – 2 uur in de koelkast – 8 personen

Ingrediënten

  • 40 gram kokosolie
  • 80 gram havermoutvlokken
  • 80 gram cashewnoten
  • 150 gram dadels
  • 700 gram magere yoghurt (of Griekse yoghurt)
  • 10 blaadjes gelatine
  • 300 g blauwe bessen
  • 1/2 limoen
  • 3 el honing
  • 1 zakje vanillesuiker (optioneel)

Bereidingswijze

  1. Vet een taartvorm in. Ik heb een springvorm gebruikt maar je kan ook het recept halveren en in 4 kleine taartvormpjes doen.
  2. Smelt de kokosolie in een steelpannetje.
  3. Doe in een keukenmachine de havervlokken en de cashewnoten en maal dit grof.
  4. Voeg de dadels erbij en maal dit fijn.
  5. Meng vervolgens de kokosolie erdoor en verdeel de bodem gelijkmatig over de taartvorm.
  6. Zet de taartvorm even in de koelkast.
  7. Doe de blaadjes gelatine 1 voor 1 in een kom met koud water en laat 5 minuten staan. Knijp daarna het water eruit.
  8. Pak opnieuw het steelpannetje, maak het even schoon en droog, en leg de gelatine hierin.
  9. Doe hier 4 el water bij en laat de gelatine smelten. Blijf goed roeren, het mag niet koken. Zet het vuur uit en laat het afkoelen tot kamertemperatuur.
  10. Meng in een grote kom de yoghurt, honing, vanillesuiker en knijp het sap uit de halve limoen erbij. Meng alles goed door elkaar.
  11. Meng nu de blauwe bessen door het yoghurtmengsel (bewaar er eventueel een paar voor bovenop).
  12. Voeg tot slot al roerend de opgeloste gelatine toe en roer alles goed door elkaar.
  13. Verdeel het mengsel in de taartvorm. Leg voor de sier nog een paar blauwe bessen bovenop.
  14. Laat de taart 2 uur opstijven in de koelkast.

FullSizeRender-3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.