Broccolisoep met zalm

Wij eten wekelijks verse soep. Dit keer stond er weer een lekkere broccolisoep op het menu met allerlei lekkere hapjes erbij op tafel, het is tenslotte Tweede Paasdag vandaag. Door de gerookte zalm toe te voegen is het een soep die ook met feestdagen opdient kan worden.

Broccolisoep

20 minuten – 4 personen

Ingrediënten

  • 1 broccoli
  • 1 klontje boter
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 750 ml water
  • 2 kippenbouillonblokjes
  • 100 gram gerookte zalm, in stukjes

Bereidingswijze

1. Snijd de broccoli in roosjes en snijd ook de steel in kleine stukjes.

2. Smelt de boter in een soeppan. Snijd de ui en knoflook in kleine stukjes en fruit samen 3 minuten.

3. Voeg vervolgens de broccoli, het water en de bouillonblokjes toe en breng aan de kook. Laat 10 minuten koken.

4. Neem de pan met broccoli van het vuur en pureer met de staafmixer tot een gladde soep. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Laat op laag vuur zachtjes koken.

5. Schenk de soep in soepkommen en garneer met de stukjes gerookte zalm.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.