Havermout met granaatappel & Griekse yoghurt

ontbijt

Een ontbijt in laagjes ziet er altijd zo mooi uit. En wat er mooi uit ziet smaakt altijd nog lekkerder! 

Een granaatappel kan je op de markt kopen. Open snijden, in een bakje met een hoge rand leggen en met een lepel erop slaan. De lekkere granaatappelpitjes vallen er dan vanzelf uit. Let goed op dat de keuken niet na afloop helemaal onder zit ;)

Havermoutpap met granaatappel & Griekse yoghurt

5-10 minuten – 1 persoon

Ingrediënten

  • 60 ml amandelmelk
  • 3 el havermout
  • 1 handje rozijnen
  • 1 tl kaneel
  • 1 el kokos
  • 1 granaatappel
  • Griekse yoghurt

Bereidingswijze

1. Snijd granaatappel open, leg deze in een bakje met een hoge rand en sla er met een lepel hard op totdat de granaatappelpitjes eruit vallen (let op dat je keuken niet vies wordt!).

2. Doe de amandelmelk in een steelpannetje en breng het zachtjes aan de kook.

3. Voeg ondertussen 3 flinke eetlepels havermout, een handje rozijnen en kaneel bij de amandelmelk.

4. Breng het mengsel al roerend aan de kook en laat het 5 minuten doorkoken totdat je een heerlijk papje hebt.

5. Doe een laagje havermout, vervolgens een handje granaatappelpitjes, een schep Griekse yoghurt in een mooi glas. Herhaal dit nogmaals. Maak het af met granaatappelpitjes en een beetje kokosraps.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.