Havermout recept: overnight oats

overnightoats2

Zoals jullie inmiddels wel moeten weten eet ik vaak havermoutpap voor het ontbijt. Het is lekker warm en het houdt mijn buikje vol tot aan de lunch. Voor diegene die geen tijd heeft om ‘s ochtends warme havermout te maken is overnight oats een heerlijke oplossing. Ik vind overnight oats ook ideaal voor in de zomer, ik heb dan meestal geen zin in een bord warme pap bij het ontbijt.

De naam zegt het al, bij overnight oats gaat er een nachtje overheen. ’s Avonds voordat je naar bed gaat zet je een bakje havermout met yoghurt (of melk) klaar in de koelkast. De volgende ochtend roer je het nog even door en voeg je enkel wat fruit, noten en/of zaden toe.

Ik gebruikte hier blauwe bessen, maar je kunt natuurlijk ieder fruit gebruiken wat je lekker vindt. Daarnaast vind ik het heerlijk met chiazaad, maar je kan hier zelf ook andere zaden en/of noten aan toevoegen.

Overnight oats met blauwe bessen en chiazaad

1 persoon – 5 minuten

Ingrediënten

  • 30 gram havermout
  • 200 ml yoghurt (bijv. Griekse yoghurt)
  • 3 el chiazaad
  • 1 tl kaneel
  • Handje blauwe bessen (diepvries)

Bereidingswijze

1. Doe de havermout, yoghurt, chiazaad en kaneel in een kommetje (ik gebruik meestal een oude jam pot) en roer het even door elkaar.

2. Dek het af en zet het een nachtje in de koelkast.

3. De volgende morgen roer je het even door.

4. Doe de bevroren blauwe bessen in een bakje en zet 30 sec in de magnetron. Prak het met een vork tot een jam.

5. Garneer de overnight oats met de blauwe bessen en eventueel extra fruit, zaden en noten.

overnightoats

zo kan je het ook ’s avonds in de koelkast zetten ;-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.