Mexicaanse ovenschotel met tortillachips, kip en frisse salsa

FullSizeRender-10Ik heb weer een heerlijk Mexicaans gerecht voor jullie! Deze Mexicaanse ovenschotel is met kip onder een dakje van tortillachips en kaas en met een frisse salsa… klinkt heerlijk he? En het gerecht ziet er ook prachtig uit door alle kleuren. 

Mexicaanse ovenschotel met nachos, kip en frisse salsa

30 minuten – 15 minuten in de oven – 4 personen

Ingrediënten
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode ui
  • 500 gram kip, in blokjes
  • 1/2 courgette
  • 1 rode paprika
  • klein blikje kidney bonen
  • klein blikje mais
  • 800 gram tomatenblokjes
  • 1 zak tortilla chips
  • 75 gram geraspte kaas
  • 250 gram crème fraîche
  • 2 tl paprikapoeder
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl korianderzaad
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Voor de Salsa:

  • 1 avocado
  • 1 mango
  • 2 tomaten
  • 1 el limoensap
Bereidingswijze
  1. Snijd de ui en de knoflook fijn en fruit in de olijfolie.
  2. Voeg de kippenblokjes toe en bak rondom lichtbruin. Schep de kip uit de pan.
  3. Snijd de courgette en de paprika in kleine blokjes en bak dit ook een paar minuutjes aan in de pan.
  4. Laat de mais en de bonen uitlekken in een vergiet en voeg dit toe aan de groenten.
  5. Breng op smaak met de paprikapoeder, komijn, korianderzaad, peper en zout.
  6. Doe de kip weer terug in de pan en giet de tomatenblokjes erbij. Laat het gerecht 15 minuten zachtjes pruttelen. Verwarm ondertussen de oven op 200 graden.
  7. Doe alles in een ingevette ovenschaal en verdeel de crème fraîche erover. Dek de schaal af met de tortillachips en bestrooi met de geraspte kaas. Zet de ovenschotel 15 minuten in de oven.
  8. Maak ondertussen de salsa: halveer de avocado en verwijder de schil en de pit. Snijd het vruchtvlees in stukjes. Doe hetzelfde met de mango. Snijd de tomaten in kleine stukjes en schep de tomaten, avocado, mango en limoensap door elkaar.
  9. Serveer de Mexicaanse ovenschotel met de frisse salsa.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.