Snelle suikervrije appeltaart

img_0014Deze appeltaart is geschikt als je een gezonde taart wilt maken maar niet lang in de keuken wilt staan. Ik maak regelmatig een heerlijke appeltaart, maar al snel ben je een uur bezig en moet je daarna ook nog de keuken opruimen.

Ik hoef maar te roepen dat ik een foodblog heb met lekkere & gezonde recepten en ik krijg overal de meest lekkere recepten. Super leuk! Ik ben blij dat ik dit recept heb mogen ontvangen op een papiertje, want dit is perfect voor appeltaart lovers die suikervrij willen snoepen! En de 15 minuten klopte echt, je bent snel klaar en mijn keuken bleef ook nog schoon.

Het recept heb ik hier en daar nog wel wat aangepast, vooral de 175 gram honing vond ik niet nodig, maar mocht je van zoet houden voeg bij stap 6 eventueel nog extra honing of kokosbloemsuiker toe. De kokosolie kan je ook vervangen door (room)boter.

Veel bakplezier!

Snelle suikervrije appeltaart met cranberry’s

15 minuten – 45 minuten in de oven – 8 stukken

Ingrediënten

  • 150 gram volkorenbloem
  • 100 gram havermout
  • 100 ml kokosolie
  • 75 gram biologische honing
  • 1 ei
  • 1 tl zout
  • 1 tl (wijnsteen)bakpoeder
  • 50 gram gedroogde cranberry’s
  • 550 gram appels (ik had 3 grote goudreinetten)
  • 2 el kaneelpoeder
  • flinke hand amandelschaafsel (optioneel)

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 180 graden en zet een taartvorm klaar.

2. Laat in een steelpannetje de kokosolie smelten.

Gebruik eventueel een beetje van de gesmolten olie om de taartvorm in te vetten.

3. Doe in een kom de volkorenbloem, havermout, 50 gram honing, 1 ei, bakpoeder en een snufje zout. Roer dit door elkaar heen en voeg al roerende de kokosolie toe. Kneed of mix dit tot een mooi deeg.

4. Verdeel het deeg over de ingevette taartvorm zodat er een bodem met een opstaande rand ontstaat van een ½ cm dik. Verdeel de cranberry’s erover.

5. Schil nu de appels en snijd deze in plakjes. Meng ze in een kom met de rest van de honing (25 gram) en de kaneel.

6. Schep de appels in de taartvorm. Garneer de taart eventueel met een flinke hand amandelschaafsel.

7. Bak de appeltaart in 45 minuten op 180 graden gaar en goudbruin.fullsizerender-8

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.