Suikervrije appel en frambozen cake

IMG_7829In mijn tuin hangen er weer veel heerlijke appeltjes in de appelboom, tijd om hier weer een cake mee te maken en een appeltaart. Dit is inmiddels een soort traditie geworden. Ik vind taarten en cakes met appel zo ontzettend lekker! Meestal maak ik er mijn gezonde appelcake recept van maar ik zag laatst ergens een foto voorbij komen met appel en frambozen. En ik vond het er zo lekker uitzien op de foto dat ik dit na heb gemaakt! Gelukkig smaakt deze cake net zo lekker als dit eruit ziet op de foto!

Deze heerlijke gezonde en suikervrije appel en frambozen cake is perfect als tussendoortje of voor bij de koffie als je visite hebt. Ik heb ze nu gelijk in plakjes gesneden, ingepakt en in de vriezer gelegd. Zo heb ik de komende tijd altijd een heerlijk tussendoortje in huis.

Suikervrije appel en frambozen cake

20 minuten – 50 minuten in de oven

Ingrediënten

  • 175 gram speltmeel
  • 50 gram amandelen, gemalen tot meel (of amandelmeel)
  • 3 eieren
  • 60 gram roomboter
  • 10 verse dadels (ontpit)
  • 1 handje frambozen
  • 2 rode appels, in kleine stukjes
  • 1 snufje zout
  • 1 theelepel koekkruiden
  • 1 theelepel (wijnsteen)bakpoeder

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden en bekleed een bakblik met bakpapier.
  2. Meng in een mengkom de smeltmeel, amandelmeel, koekkruiden, bakpoeder en een snufje zout. Zet dit even apart.
  3. Meng vervolgens in de keukenmachine de dadels met de eieren en roomboter. Zorg voor een glad geheel.
  4. Voeg dit mengsel bij het meel in mengkom en roer alles goed door elkaar tot een deeg. Je kan ook alles in de keukenmachine gooien.
  5. Voeg als laatste het fruit toe en roer nog even goed alles door elkaar heen.
  6. Schep het deeg in de cakeblik en verdeel het deeg goed hierin.
  7. Zet de cake in de oven en bak het in ongeveer 50 minuten af tot het goed bruin is gekleurd. Controleer met een satéprikker of de cake klaar is. Als je de prikker schoon uit het beslag komt dan is je cake klaar. 
  8. Laat de cake goed afkoelen. Bewaren op kamertemperatuur, goed afgesloten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.